Adó 1%

Tisztelt Adózó támogatónk!

Kérjük ne feledje, hogy az SZJA bevallás gyakorlatának változására tekintet nélkül továbbra is van lehetősége rendelkezni adója 1%-ról!

Függetlenül attól, hogy ki és milyen módon készíti el bevallását, Önnek lehetősége van akár postai úton is rendelkeznie!

A rendelkezést a már megfizetett adója 1%-ról 2018. május 22-éig benyújthatja:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként (elektronikus úton1, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • az e-szja felületen az online kitöltő program segítségével (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen)
  • 17EGYSZA jelű nyomtatványon (elektronikus úton, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen eljárva, lezárt borítékban). A nyomtatvány a NAV honlapjáról is letölthető.
  • a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként (postai úton, vagy a személyesen a NAV ügyfélszolgálatain)

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírása!)

Ha Ön szeretné befizetett adója 1%-val támogatni egyesületünket, akkor a rendelkező nyilatkozatot letöltheti innen!

Adószámunk: 18486496-1-07