Köszöntő

BodnarTisztelettel köszöntöm Önt a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület megújult honlapján!

1994-ben alakultunk meg, két éve ünnepeltük fennállásunk 20. évfordulóját.

Közhasznú egyesületként működünk. Nem rétegszervezet vagyunk, tevékenységünk átfogja településünk egész lakosságát. Céljaink között szerepel városunk természeti és épített értékeinek védelme, a településszerkezethez illő fejlesztése és szépítése, a helyi hagyományok ápolása és új hagyományok teremtése, közösségépítés, fiatalok nevelése, mozgósítása és bevonása a közösségi önkéntes munkába.

Céljaink megvalósítása érdekében egyesületünk oktatási, tájékoztatási és propaganda tevékenységet végez, előadásokat, kulturális, művészeti és más célszerű rendezvényeket szervez, együttműködik a helyi önkormányzattal, annak intézményeivel, valamint más civil szervezetekkel, szorgalmazzuk az önkéntes munkát és annak megbecsülését.

Kérem, nézze meg megújult honlapunkat, melynek lapozgatása közben meggyőződhet arról, hogy településünk igen gazdag természeti és épített értékekben. Városunkba látogatva gyönyörködhet többek között a szinte érintetlen Ófaluban, a Jankovich Kúria barokk épületegyüttesében,  rácalmási Nagyszigetben, a Milleniumi parkban.

Szeretettel várjuk Rácalmáson!

Bodnár Sándor – elnök