Virágos Rácalmásért és Szép Porta mozgalom

Virágos Rácalmásért és Szép porta verseny 2019

2019-ben is útjára indítjuk a „Virágos Rácalmásért” és „Szép porta” mozgalmunkat, melynek célja, hogy egészséges, szép környezetben éljünk, és az idelátogatók igényes, rendezett, vonzó településnek ítéljék meg Rácalmást.

A bírálók tavasszal, nyáron és ősszel értékelik az utcai növénytelepítést és a portákat. Figyelembe veszik a fák és bokrok, az egynyári és évelő növények, füves vagy kavicsos területek mennyiségét és arányát, a kert gondozottságát, valamint az összhatást. A szép porták elbírálásánál az előbbi szempontokon túl nézik azt is, hogy kert és az udvar miként szolgálja az ott élők kényelmét, pihenését és szórakozását, és hogy a belső kert összhangban áll-e az utcai növény együttessel.

Az év végi értékelő ünnepségen bemutatjuk a legszebb kerteket, és azokat a megoldásokat, melyek ötleteket adhatnak másoknak is.

Az előző évektől eltérően pályázni csak a Szép porta címre kell, 2019.március közepéig.   Az utcai kiültetést nevezéstől függetlenül értékelik a bírálók. A Szép porta versenyre a jelentkezési lapot személyesen – nyitvatartási időben (szerdánként 8-10 és 17-18 óra között) – egyesületünk irodájában adhatják le a régi városháza épületében, vagy azt a bejáratnál található postaládába is elhelyezhetik.  Az info@racalmasivarosvedok.hu e-mail címre is elküldhetik a jelentkezésüket a név, cím, telefonszám megadásával. Telefonszám hiányában sajnos nem áll módunkban elfogadni a jelentkezést. (Időpont egyeztetés miatt szükséges.)

Májustól szeptemberig három, egyenként két főből álló csapat egymástól függetlenül  értékeli mindkét versenykategóriát. Fényképek készítésével dokumentálják a látottakat. Az eredményhirdetésre várhatóan november hónapban kerül majd sor.

Szeretettel várjuk a nevezéseket.

Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület